AYIN SEBZESİ: KEREVİZ
KEREVİZİN FAYDALARI
§ Yüksek lif ve su oranına sahip olan kereviz, sindirim sistemini düzenleyen bitkilerden bir tanesidir. Kereviz tohumu idrar söktürücü olmasıyla bilinir.
§ Sahip olduğu antioksidanlar sayesinde vücutta iltihap toplanmasını engeller. Eklem ağrıları ve akciğer enfeksiyonları gibi hastalıkları olanlar için kereviz fazlasıyla faydalıdır.
§ Mide asidini düzenleyen kereviz, reflüden şikayetçi olanlar için sıklıkla önerilir.
§ Kereviz, sahip olduğu fenolik maddeler sayesinde kasların gevşemesini sağlar. Böylelikle kan basıncını ve kalp atışını düzenler.
§ A vitamini ve beta-karoten bakımından zengin bir içeriği olan kereviz, cildi korur ve cildin onarılmasında rol oynar.
§ Kemiklerin güçlenmesinde ve kemik hastalıklarıyla mücadelede kereviz büyük bir etkiye sahiptir.
AYIN MEYVESİ: KİVİ
KİVİNİN FAYDALARI
§ Zengin bir besin kaynağı olan kivi kusursuz bir C vitaminidir aynı zamanda A,E, K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, mineral, fosfor ve potasyum açısından da zengindir.
§ Hayati besinler taşıyan kivi karbonhidrat ve kalori açısından da düşüktür.
§ Astım tedavisine yardımcı olur.
§ Sindirime yardımcı olur.
§ Kan şekeri düzeylerini kontrol eder.
§ Uyku kalitesini arttırır.
§ Kalp damar sağlığını destekler.
§ Bağışıklık sistemini artırır.
§ Göz sağlığınızı geliştirir.
§ Sivilcelerle savaşır.
§ Cildi canlandırır.